Locatie: Straatnaam:  Krusestraat, Hoek Wissinkweg. Mariënheem

Materiaal: Brons, RVS  Jaar van plaatsing:  1996

Tekst op het kunstwerk: Marienheem dorp en buurtschappen, gescheiden door rijksweg en spoorlijn, samengebonden door de midzomerzon. Aangeboden door Plaatselijk Belang en de Stichting Midzomerfeesten. Ter ere van 12,5 jaar midzomerfeesten in 1996. Ontwerp van: Annabel Schrijver. Uitgevoerd door vele vrijwilligers.

Het verhaal achter het beeld

Annabel is begonnen met natuurlijk het dorp Marienheem als uitgangspunt te nemen.  Deze is verdeeld door de grote rijksweg, daarom heb ik ook een pilaar genomen die , zeg maar, gesplitst is. (door de weg)  Aan de ene kant heb je het gebied Raams en Boetele en aan de andere kant Hageveld en…..  Daarnaast heeft Marienheem elk jaar het Midzomerfeest en daar komt de zon vandaan in het kunstwerk. De stralen van de zon verbind de opgesplitste pilaar weer.

Dus, het feest, het dorp, de mensen etc etc…… ook al loopt er een grote rijksweg doorheen, het is een hecht dorp en ze horen samen.  Ook weer in het kort…..maar daar ben ik mee begonnen Zo probeerde ik een schets vorm te geven.

Annabel heeft de kunstacademie in Enschede afgerond en ben afgestudeerd in Theatervormgeving en interieurarchitectuur.  Door o.a. Corona is ze  op dit moment aspirant leerling, maar vanaf 1 september begint mijn 3 jarige opleiding en werk ik als leerling begeleider in de gehandicaptenzorg.

close

Volg ons op YouTube

Heeft u iets te melden of wilt u ook een film laten maken.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.