De Kubussen

Kunstenaar : Sjef Meijman Beeldend Agrariër

Oude Gracht 36, 9341 AB Veenhuizen,

 

De Kubussen staat bij de stuw Vechterweerd  Gemeente Dalfsen. Het is een onderdeel van het project waterschapsbanken. In 2005 is het hier geplaatst.

Stuw Vechterweerd

Bij het kunstewerk staat een bordje met uitleg over het kunstwerk. Dit staat er.

Het bankje is geïnspireerd op de beweging van water. Water beweegt uit zichzelf altijd naar het laagste punt. In de Vecht wordt dit stromen gereguleerd door stuwen. Naast de stuw Vechterweerd is een sluis zodat de scheepvaart gewoon doorgang kan vinden. Mijn Vechtbank werkt net als de sluis volgens de wetten van de communicerende vaten. Twee drijvende kubussen dienen als zetels. Als je op de ene gaat zitten zakt de kubus een beetje waardoor de andere stijgt. Als op beide kubussen iemand gaat zitten stijgt het water nog meer. Communiceren met je gewicht. Door enkel te zitten doe je mee aan het proces van de communicerende vaten.”

Sjef Meijman

Het waterschapsproject kwam nadat hij pas van de  Hanzehogeschool Groningen Graad/titelBachelor of Arts (B.A.)Studierichting visual art  2003 net was afgestudeerd. Hierna is zijn werkwijze iets veranderd. Hij is noemt zich tegenwoordig beeldend agrariër. Omdat hij een grote fascinatie heeft voor de basale relatie van de mens met zijn omgeving. Voedsel, landbouw en onze natuurbeleving. Ik houd me bezig met de herkomst van de dingen, het isoleren van biologische processen, en mijn heimelijk verlangen samen te vallen met de planten en de dieren.

 

Volg ons op YouTube

Heeft u iets te melden of wilt u ook een film laten maken.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.