Het “Depot’ is het ontwerp  van Gerard Groenewoud en Tilly Buij

Het kunstwerk bestaat uit drie delen: een depot, (onder de grond) een tegelvloer en een kunstwerk dat bestaat uit drie uitvergrote oortjes van kopjes.

Het verhaal hierachter is dat voordat de nieuwbouw van de Gerner Marke in Dalfsen van start ging er eerst een uitgebreid archeologisch onderzoek plaatsvond. Er werden tijdens de opgravingen sporen van bewoning in de grond gevonden uit het begin van onze jaartelling en de vroege middeleeuwen. Er is hiervan weinig bewaard gebleven alleen edelmetalen en keramiek waren redelijk geconserveerd. Het idee was hiermee geboren.

Keramiek

Alle inwoners van Dalfsen worden daarom uitgenodigd om hun keramische oude kopjes, kannen, borden, vazen, beeldjes enz. in te leveren. De bedoeling is om  het depot van het kunstwerk rijkelijk te vullen met keramisch materiaal dat goed bewaard blijft voor de archeologen van de toekomst en een beeld schetst van Dalfsen anno 2013. Hiervoor werden workshops georganiseerd en werd het Dalfser servies samengesteld. Onder de vloer liggen meer dan 500 stuks keramiek.

Uit 135 gemaakte ontwerpen is dit de uiteindelijke keuze en het definitieve resultaat geworden. De buitenste ring verbeeldt het verleden, de middelste het heden en de binnenste ring de toekomst. Het centrum toont het silhouet van het Dalfser Servies: een kopje met acht verschillende oren.

Locatie in Dalfsen, is de groenstrook tussen de rondweg en de wijk Gerner Marke

Volg ons op YouTube

Heeft u iets te melden of wilt u ook een film laten maken.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.