Hello sailor!, is een werk van Jeroen Doorenweerd en staat aan de Anerdijk te Gramsbergen.

Jeroen Doorenweerd heeft het kunstwerk Hello Sailor! gemaakt in opdracht van de gemeente Hardenberg. Het kunstwerk is onderdeel van het project Kunst in de Kernen. Het kunstwerk is gekozen in samenwerking met de adviesgroep en de klankbordgroep. Ook heeft het bestuur van Stadsbelang Gramsbergen de drie ontwerpen gezien. De adviesgroep bestaat uit een vertegenwoordiger van de gemeentelijke afdeling sport & cultuur, een adviseur van een extern adviesbureau en de wethouder cultuur. Daarnaast is een klankbordgroep samengesteld met betrokken mensen en organisaties uit Gramsbergen, die affiniteit hebben met kunst en cultuur en kennis hebben van de omgeving en haar bewoners. De klankbordgroep heeft de schetsontwerpen bekeken en haar opmerkingen aan het college en de adviesgroep aangereikt. In de volksmond heeft het kunstwerk de naam de scheepsbrug gekregen. Het werd op donderdag 17 november 2011 onthuld bij de vechtbrug in Ane. De naam is echter door de kunstenaar uiteindelijk gewijzigd in Hello Sailor.

Verklaring

Je kunt de witte pyloon van staal beklimmen en over de Vecht uitkijken. Binnen in het werk zijn geluidsfragmenten te horen over de Vecht en haar geschiedenis. De kunstenaar schenkt veel aandacht aan de locatie van het kunstwerk. Hierdoor wordt de bezoeker zich bewust van de omgeving waar hij zich bevindt. Het kunstwerk kreeg de bijnaam de scheepsbrug.

Kunstenaar

Jeroen Doorenweerd is Geboren in Terneuzen 1962-07-15. Het werk van beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd houdt het midden tussen sculptuur, vormgeving en (landschaps)architectuur.

Volg ons op YouTube

Heeft u iets te melden of wilt u ook een film laten maken.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.