ARNE QUINZE

My Lupine sculpture on view at Museum De Fundatie during the art route Art Flow in Zwolle.

Arne Quinze is een Belgische hedendaagse kunstenaar, schilder en beeldhouwer. Zijn werk omvat alles van kleine tekeningen en schilderijen, middelgrote sculpturen tot massieve installaties. Quinze werd in 1971 in België geboren en woont en werkt momenteel in Sint-Martens-Latem, een stad in de buurt van de Belgische stad Gent. Zijn vroege carrière begon in de jaren 1980 als graffitikunstenaar. Hij stelde steeds de rol van onze steden in vraag en begon zijn zoektocht om van steden openluchtmusea te maken. Zijn werk evolueerde al snel van Street Art naar Public Art met terugkerende thema’s als sociale interactie, verstedelijking en diversiteit.

“Ik probeer de balans tussen natuur en samenleving te herstellen door de kracht en kleuren van de natuur te laten zien met een uniek ruw maar fragiel beeld”

De Lupine is een bloem die Arne Quinze diep inspireert. De bloem groeit overal ter wereld; tussen rotsen, in de bergen, langs de kust, in droge en vochtige gebieden. Een ander sterk punt van deze bijzondere lupinebloem is dat ze de grond eromheen vruchtbaarder maakt en zo de groei van andere vegetatie bevordert.

Volg ons op YouTube

Heeft u iets te melden of wilt u ook een film laten maken.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.