Marielin Simons

Once upon a time

De natuur speelt in het werk van Marielin Simons (Groningen, 1991) een belangrijke rol. Vijf jaar geleden studeerde ze af aan de kunstacademie Studio Art  aan de Academie Minerva. In haar foto’s en installaties reconstrueert ze als een landschapsarchitect stukken (gefotografeerde) natuur tot geënsceneerde landschappen. De nieuwe werelden die ze in de vorm van kijkkasten of diorama’s presenteert, benaderen een voor de kunstenaar ideaal stukje natuur of buitenleven. Dit landschap heeft herkenbare en realistische kwaliteiten maar is tegelijkertijd vervreemdend, mystificerend en romantisch van karakter.

In haar kunstwerk wil Marielin Simons je laten nadenken over de wereld om ons heen. Waar ligt de grens tussen verleiding en verstikking? Het kunstwerk staat aan de Scheurweideweg, bij het volkstuin bij de Zutphense wijk De Hoven.

Wat nu precies het verhaal achter het huis is, is mij als leek een raadsel. Maar het huis weerspiegeld de toekomst van ons bestaan. Volgens een vriendin wilde ze hiermee de vorm van vertical farming laten zien.

Volg ons op YouTube

Heeft u iets te melden of wilt u ook een film laten maken.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.