Panelenpad Ommen en de 29 kunstwerken op de muren van de stad. Bekijk ze eerst op deze video en krijg zo een indruk. Het boekje die u nodig heeft bevat een plattegrond met daarop de plaatsen waar alle panelen zich bevinden. Deze is te krijgen Touristinfo The Readshop Ommen. Kruisstraat 3, 7731 CR.  In 2010 werden door een aantal enthousiaste kunstenaars de eerste panelen/schilderijen, 250 x 125 cm groot, in de stad Ommen opgehangen. Kale stukken muur kregen hierdoor ‘een gezicht’, wandelen door de binnenstad werd ‘een beleving’. Sindsdien zijn er vele panelen bijgekomen.
Ommen kent een zeer actieve groep kunstenaars die graag bereid is om de kwasten op te nemen en nieuwe panelen te maken. Zo werden onlangs (mei 2019) nog zes nieuwe panelen opgehangen; sommige vervangen oude panelen die de tand des tijds niet hebben door-staan en voor anderen zijn nieuwe plekken gevonden. Er is een brochure waarin u de beschrijvingen leest van de kunstenaars en hun panelen die u op uw wandeling tegen komt. De panelen zijn genummerd en weergegeven op een plattegrond in de brochure.

Wij zouden graag toch een advies willen geven op basis van onze ervaring. Een kleine ondersteuning in route bewegwijzering zou perfect zijn in combinatie met andere bezienswaardigheden.

 

 

Volg ons op YouTube

Heeft u iets te melden of wilt u ook een film laten maken.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.