Art flow Zwolle

ART FLOW ZWOLLE wil laten zien DAT DE ZWOLSE CULTUURSECTOR VEEL TE BIEDEN HEEFT. DE GESELECTEERDE KUNSTENAARS EXPOSEREN HUN WERK BIJ HARCULO/COOLWATER EN OP EEN AANTAL BINNENLOCATIES IN DE ZWOLSE BINNENSTAD.

Op zaterdag 21 mei is Art Flow Zwolle feestelijk geopend door Monique Schuttenbeld, wethouder cultuur en Ralph Keuning, museumdirecteur De Fundatie.  Art Flow Zwolle is een nieuwe expositie van internationale kunstenaars uit Nederland en België én lokale Zwolse kunstenaars. Hun werk is te zien op verschillende locaties in de stad die samen een bijzondere kunstroute vormen. Art Flow Zwolle duurt van 21 mei t/m 4 september 2022.

Aandachtspunt

1. De meeste punten in het project, zoals Harculo, Coolwater zijn eigenlijk de werkplaatsen van Ronald Westerhuis.  Ik ben nu naar een aantal punten geweest en er staat geen enkele herkenbare vlag of ander symbool van art flow, zodat je weet waar je moet zijn. Harculo staat vol met metalen voorwerpen van Westerhuis. Er staat geen informatie bij en welk beeld nu bij het project hoort. Er is niemand. Idem op de andere locatie. De collectie Overijssel is al helemaal onmogelijk te vinden. De locatie is het Historisch Centrum Overijssel. Via de hoofdingang kun je wat vinden. Er is wat betreft de route in de stad geen route uitgezet. Je moet zelf met je Iphone of iets anders het intikken om het te vinden. Met andere woorden als kunstenaar zou ik mij zorgen maken over de pr van deze organisatie.

2, Veel kunstwerken zijn oude kunstwerken van de kunstenaars. Dus wanneer je de kunstenaar kent dat kom je niet voor een verrassing te staan. Er zijn werken die al in 2005 zijn gepresenteerd aan de pers en het publiek. Dus wat nu dit project van 155.000 euro zo speciaal maakt??

Conclusie

Voor een stad als Zwolle is dit een aanfluiting qua kwaliteit, originaliteit, presentatie en informatie. ( een pdf downloaden is alles) Ik zou als kunstenaar  hier niet aan mee willen doen.

 

 Plattegrond downloaden

Internationale kunstenaars zijn:

AGNES DUIJVES,  ALEXANDRA LEYRE MEIN, ARNE QUINZE, CAROLINE COOLEN,  DR. GINDI , EUDALD DE JUANA,  ELS DIETVORST, JASON MYERS, KOEN VAN MECHELEN,  LUC DELEU,  MAEN FLORIN,  NICOLAS LAVARENNE,  PHILIP AGUIRRE Y , TEGUI,  RIA PACQUÉE, RONALD A. WESTERHUIS, STEFAAN VAN BIESEN,  STIEF DESMET, YVES VELTER

Kunstenaar : Maen Florin

Kunstwerk “The Performer”

Kunstenaar : Eudald de Juana

Kunstwerk “Aire”

Kunstenaar: Caroline Coolen

Kunstwerk:  “Choufleur”

Kunstenaar : Arne Quinze

Kunstwerk “Lupine”

Kunstenaar: Yves Velter

kunstwerk: ” Former enemy, beste friend-woman”