THE PERFORMER  Hoogte 122 cm, Keramiek, haar en wol.

Maen Florin  Beeldend kunstenaar

Geboren Kleine-Brogel (B) 1954
Woont en werkt in Schelderode nabij Gent.
Maen Florin studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie van Antwerpen, aan de Sint Lucas Hogeschool en de Koninklijke Academie in Gent.

De werken van Maen Florin houden je een spiegel voor het zijn archetypen. Op zoek naar een vertaling van krachtige emoties, verenigt de kunstenaar tegenpolen als macht en machteloosheid, liefde en lijden, kracht en breekbaarheid binnen één beeld. Haar figuren proberen contact te maken met de wereld maar blijven tegelijk vastzitten in hun eigen bubbel, afgesloten voor de ander.

Bezinning, teruggetrokken en andere emoties die de beeldende kunstenaar Maen Florin in haar atelier uitdrukt in haar werken. Verstilde werken met voelbare emoties. Telkens zijn het andere personages, van kop tot teen, of vaker slechts een kop. Dit maakt de focus op de gezichtsuitdrukking intenser, een stap opzij van extra afleidingen. Een nieuw personage nodigt uit voor een individuele bezinning, een nieuwe momentopname. Toch heerst er een repetitieve sfeer van eenzaamheid, wat de reeks individuen collectief met elkaar verbindt.

De laatste jaren maakt Maen Florin steeds meer koppen in keramiek, groter dan levensecht, rechtstreeks in de klei vormgegeven en met glazuur beschilderd. De hoofden zijn geen portretten, maar eerder archetypes. Ze herinneren aan de kunstgeschiedenis en bevragen zowel de toeschouwer als de wereld waarin die leeft.

Maen Florin is als kunstenaar sterk gedreven door het creatieproces waarbij intuïtie, toeval en materie op elkaar inwerken.

Link: https://www.maenflorin.be/

Volg ons op YouTube

Heeft u iets te melden of wilt u ook een film laten maken.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.