Het Ziele(n)schip hoort bij een Armada van zestien Zieleschepen, iedere boot is anders. De vloot werd zomer 2010 getoond in de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Vier van de zielenschepen zijn eerder te zien geweest, (2008 Scheveningen) voor deze tentoonstelling zijn ze aangevuld met twaalf nieuwe schepen. De zestien boten zijn volgens de kunstenaar te zien als een soort rebus: er worden een paar elementen (vaak met religieuze associaties) gegeven en de toeschouwer kan er zelf verklaringen bij zoeken. De boten dragen vreemde attributen en verkondigen vreemde boodschappen. De meeste hiervan zijn niet meer te zien.

Verkopen??

De gemeente Lemsterland (Fr) had in 2011 de intentie de Armada te plaatsen in een nieuwbouwwijk, een gebied waar vroeger de boten op het droge gelegd werden. Januari 2013 was het advies gevat in een ontwerpbesluit om het werk aan te kopen. Februari 2013 kwam het bericht dat het werk misschien niet kindvriendelijk zou zijn vanwege scherpe randjes. Een maand later besloot de raad de aankoop uit te stellen en de toekomstige bewoners van de nieuwe wijk te willen raadplegen.

Stichting Kunstwegen heeft ( met als bestuurslid Lisette Pelsers (is in december 2011 de nieuwe directeur van het  Kröller-Müller Museum), met brede ondersteuning van alle partners in het project Ruimte voor de Vecht, het kunstwerk opgenomen in de kunstroute van het Overijsselse Vechtdal. Het werk is nu onderdeel van Kunstwegen, een 160 kilometer lange kunstroute langs de Vecht van Ohne tot Zwolle. Op zondagmiddag 28 augustus rond 15.00 uur vond de inhuldiging plaats. Daarna heeft de Stichting Kunstwegen het eigendom, beheer en onderhoud aan de Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof gegeven?

close

Volg ons op YouTube

Heeft u iets te melden of wilt u ook een film laten maken.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.